8 Aralık 2013 Pazar

Jandarma Genel Komutanlığı Sivil Memur Alımı

Jandarma Genel Komutanlığı kısa adıyla JGK ihtiyaçlar doğrultusunda personel alımına devam ediyor. JGK personel alımı kapsamında 94 adet yeni sivil memur alımı yapacak. İş başvurusunda bulunmak isteyen adayların KPSS'den en az 60 puan almış olmaları gerekiyor.

Jandarma Genel Komutanlığı karargâhı ile bağlı birlik ve kurumlarının ihtiyacı için aşağıda unvanları yazılı kadrolara, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tâbi, açıktan atama yoluyla (94) memur alınacaktır.

JANDARMA SİVİL MEMUR ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

a. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48'inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak.

b. 2012 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (2012 KPSS) girmiş olmak ve unvanların karşısında belirtilen puan türünden, belirtilen en az puanı almış olmak.

c. Başvuru işlemlerinde; 1. Lisans mezunları için 2012 yılı KPSS sınavına ait KPSSP3 puan türü, 2. Önlisans mezunları için 2012 yılı KPSS sınavına ait KPSSP93 puan türü, 3. Ortaöğretim mezunları için 2012 yılı KPSS sınavına ait KPSSP94 puan türü kullanılacaktır.

ç. İlân edilen unvanlar için, unvanların karşısında belirtilen öğrenim düzeyi şartını, 2012 KPSS tarihinde adayların en son mezun oldukları okul düzeyi olarak sağlamaları ve 2012 KPSS'ye bu öğrenim düzeyinden girmiş olmaları gerekmektedir.

d. Merkezi sınava (2012 KPSS) giriş tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak.

e. Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tâbi görevlerde çalışıyor olmamak.

f. Erkek adaylar için; Askerlik durumu itibariyle; Askerlikle ilgisi bulunmamak, Askerlik çağına gelmemiş bulunmak, Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş (tecilli) veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak veya yapmış sayılacak şekilde muaf olmak.

g. Yapılacak uygulamalı meslek bilgisi sınavı ve/veya mülakat sınavında başarılı olmaları durumunda, sevk edilecekleri asker hastanesinden TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği hükümlerine göre "Sivil Memur Adayı Olur" kararlı sağlık raporu almış olmak.

ğ. Hakkında yaptırılacak güvenlik soruşturması sonucu olumlu olmak.

h. Kadro unvanlarının hizasında belirtilen niteliklerin tamamına sahip olmak. / Jandarma - JGK Sivil Memur Alımları