18 Nisan 2013 Perşembe

KKK Sözleşmeli Er Alımında Adaylar İçin Önemli Bilgiler

1. 01 Ocak 2013 tarihinde başlayan aday ön başvuruları, halen www.kkk.tsk.tr genel ağ (internet) adresinden alınmaya devam etmektedir.

2. Bugüne kadar temin edilen sözleşmeli erler Hakkâri ilinde görev yaparken, 2013 yılında bu ile ilave olarak Ağrı, Ardahan, Bitlis, Bingöl, Erzincan, Erzurum, İğdır, Kars, Muş, Tunceli ve Van illerinde de görev yapmak üzere sözleşmeli er temin edilecektir.

3. Ayrıca, adayların istihdam edileceği sınıf/branşlar; Piyade, Bakım, Aşçı, İş Makinesi işletmeni, Hafif/Ağır Araç Sürücüsü, Elektrik ve Güç Kaynakları Operatörü, Ekmek Pişirici, Sıhhiye Elemanı, Köpek Eğiticisi, Sıhhi Tesisatçı, Kaloriferci, Bilgisayar İşletmeni olacak şekilde genişletilmiştir.

4. Sözleşmeli er olarak istihdam edilecek olan personelin yaklaşık olarak maaşları, görev yapacakları il ve görev yerlerine bağlı olarak tabloda belirtilmiştir.

5. 2011 ve 2012 yıllarında temin edilen sözleşmeli erler de dâhil olmak üzere bundan sonra temin edilecek sözleşmeli er adayları, sözleşmeli er statüsünde tertip edildikleri birliklerden (illerden) K.K.K.lığınca belirlenecek süre sonunda istekli olmaları halinde, idare tarafından uygun görülen gamizonlardaki (batı garnizonları dâhil) benzer kadro görevlerine atanabileceklerdir.

6. Adaylar, sınıf/branş ve il tercihlerini seçim aşaması sınavları için K.K. Personel Temin Merkezi Komutanlığı (Cebeci/ANKARA)na geldiklerinde (yapılacak olan ayrıntılı açıklamalardan sonra) ilave yetenekleri de dikkate alınarak "tercih dilekçesi doldurmak suretiyle" yapacaklardır.

7. 01 Ocak 2013 tarihinden bugüne kadar ön başvuru esnasında sınıf/branş tercihi yapmış olan sözleşmeli er adayları da yeni sınıf/branş ve il tercihlerini, seçim aşaması sınavları için K.K. Personel Temin Merkezi Komutanlığı (Cebeci/ANKARA)na geldiklerinde "tercih dilekçesi doldurmak suretiyle" yapacaklardır.

8. Adaylar, seçim aşaması sınavlarına gelirken; yapacakları sınıf/branş tercihlerine esas olacak şekilde sahip oldukları tüm diploma, bonservis, sertifika, kurs belgesi gibi belgelerin asıllarını ve birer suret fotokopilerini yanlarında getireceklerdir.