28 Kasım 2013 Perşembe

Kara Kuvvetleri Komutanlığı - KKK Personel Alımında Yeni Düzenlemer Getiriyor

Sözleşmeli er ve erbaş yasa tasarısında yapılan düzenlemeye göre en az 7 yıl hizmeti olanlar, memur kadrolarına atanabilecek.

Bilindiği üzere, 657 sayılı Kanunun 92. maddesinde yer alan düzenlemeye göre, diğer personel kanunlarına tabi olanların memur kadrolarına atanma hakkı bulunmaktadır. Ancak bu haktan yararlanabilmek için en az 2 yıl hizmetin bulunması gerekmektedir. Bu düzenleme özellikle sözleşmeli veya kadrolu subay, astsubay, uzman jandarma ve erbaşlar için oldukça önemliydi.

Diğer taraftan, 24 Mayıs 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Tebliğ ile, bir hak olarak algılanan bu madde tebliğden çıkarıldı. Maddenin çıkarılması hakkın kaldırılması anlamına gelmemektedir.

Konunun hukuki boyutu bu iken, Bakanlar Kurulu dün Meclise önemli bir tasarı sevk etti. Bu tasarıda sözleşmeli er ve erbaşlara ilişkin önemli düzenlemeler yer almaktadır. Bu düzenlemelerden birisi de memur kadrolarına atanmaya ilişkindir. Tasarının aynen yasalaşması halinde, sözleşmeli erbaşlardan memur olmak isteyenlere bazı yeni kurallar getirilmektedir. / KKK Sözleşmeli Er Alımı